Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Na náplň smícháme pudink se 4 lžícemi mléka. Zbytek mléka, pískový cukr a mák svaříme. Pak do směsi vmícháme pudink a necháme vychladnout. Na těsto svaříme 250ml vody s máslem, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Pak vmícháme mouku, přidáme vejce a umícháme těsto, naplníme ho do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem nastříkáme 18 hromádek. Pečeme asi 25 minut na 210°C (horkovzduch 190°C), při tom prvních 15 minut NESMÍME otevřít dvířka trouby, aby těsto nesplasklo. Po upečení jednotlivé kousky podélně rozpůlíme a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme do makového krému. Krémem a vypeckovanými třešněmi větrníky naplníme, nakonec je pocukrujeme.