Staňte se našimi fanoušky na:

Vídeňský Sacher

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

Těsto: 150g kvalitní tmavé čokolády, 150g másla, 50g cukru krupice, 100g moučkového cukru, 6 vajec, 150g hrubé mouky, špetka soli, meruňková zavařenina Poleva: 200g kvalitní tmavé čokolády (70% kakaa), 200g cukru krupice Čokoládu nalámeme na kousky a společně s máslem ji rozpustíme v misce ve vodní lázni. Necháme vychladnout. Vejce rozklepneme. Žloutky smícháme s oběma druhy cukru a ušleháme je do pěny. Bílky mírně osolíme a ušleháme z nich tuhý sníh. Do školádové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a opatrně sníh. Troubu si předehřejeme na 200°C. Dortovou formu o průměru 23 cm vytřeme tukem a vyložíme papírem na pečení. Těsto naijeme do připravené formy a pečeme asi 45 minut. Dort vyndáme z trouby, vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Poté jej uprostřed podélně rozřízneme a namažemem rozehřátou zavařeninou. Připravíme si polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Přidáme nasekanou čokoládu, snížíme teplotu a vaříme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dort poléváme čokoládovou polevou, okraje a povrch uhladíme širokým nožem. Podáváme například se šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sitm|1. března 2014
Vypadá skvěle:-)...vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!