Staňte se našimi fanoušky na:

Vinná klobása jako řízek

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vinnou klobásu nakrájíme na 5 dílů, které stočíme do kolečka a spojíme špejlí. V misce rozšleháme vajíčko, mléko, přidáme mouku, aby těstíčko mělo správnou hustotu a osolíme. Klobásu ponoříme do těstíčka a obalíme ve strouhance. V rozpáleném tuku pak smažíme dozlatova. Oloupané brambory pokrájíme na menší kostky a vaříme ve vodě, osolené Mořskou solí s bylinkami (pokud nejsou nové - přidáme trochu mléka) a uvaříme do měkka. Vodu slijeme a přidáme horké mléko a trochu másla (pokud nemáme bylinkovou sůl, lze přidat čerstvé nasekané bylinky teď). Rozšleháme na kaši ručním mixérem, či šťouchadlem na brambory a hustotu upravíme vřelou vodou či mlékem. Hodí se i rajčatový či jiný salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |27. srpna 2013
super Odpovědět
Semyaza |25. června 2013
zkusím Odpovědět
JanaB |3. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Petruna |24. května 2013
také děláme, je výborná :) Odpovědět
Dessyna |24. května 2013
Taky to zkusím, je to jednoduché... Odpovědět
JitkaS. |24. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Aggie|24. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!