Nejdříve si oloupejte brambory a dejte je vařit. Potom nadrobno nakrájejte bílé zelí, dejte ho do mísy a oběma rukama mačkejte tak dlouho, až o polovinu zmenší svůj objem a pustí šťávu. Zelí osolte, přidejte spařené rozinky, trochu bílého pepře a lžíci citrónové šťávy. Dobře promíchejte a dejte do chladna asi na půl hodiny odležet. Vinnou klobásu si rozdělte na čtyři díly - v místě, kde ji chcete dělit, ji nejdříve zakroutíte a teprve potom v tomto místě přerušíte. Každý díl klobásy na rovné ploše stočte co nejpevněji do spirály a tu upevněte špejlí. Umožní to pak snadnou manipulaci s klobásou při smažení. Na pánvi si rozpálte olej a stočené klobásy opečte po obou stranách dozlatova. Příloha: vařené brambory a zelný salát.