Staňte se našimi fanoušky na:

Vinná klobása s bramborem a zelím

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej (na smažení)
  • bílý mletý pepř
  • 800 g brambor
  • 600 g klobás (vinných, bílých)
  • 400 g zelí (hlávkové,bílé)
  • 4 lžíce rozinek

Pracovní postup:

Nejdříve si oloupejte brambory a dejte je vařit. Potom nadrobno nakrájejte bílé zelí, dejte ho do mísy a oběma rukama mačkejte tak dlouho, až o polovinu zmenší svůj objem a pustí šťávu. Zelí osolte, přidejte spařené rozinky, trochu bílého pepře a lžíci citrónové šťávy. Dobře promíchejte a dejte do chladna asi na půl hodiny odležet. Vinnou klobásu si rozdělte na čtyři díly - v místě, kde ji chcete dělit, ji nejdříve zakroutíte a teprve potom v tomto místě přerušíte. Každý díl klobásy na rovné ploše stočte co nejpevněji do spirály a tu upevněte špejlí. Umožní to pak snadnou manipulaci s klobásou při smažení. Na pánvi si rozpálte olej a stočené klobásy opečte po obou stranách dozlatova. Příloha: vařené brambory a zelný salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!