Listové těsto máme v množství na dva štrůdly. Proto je rozdělíme na dva kusy a jeden zatím odložíme. Rozválíme je pokud možno co nejtenčeji a potřeme mírně rozpuštěnou částí másla. Na dvoutřetinovou plochu těsta dáme smíchaný mák s cukrem a na něj položíme omyté, vypeckované a dobře osušené zralé a slaďoučké višně. Trošičku je poprášíme vanilkovým cukrem a zastříkneme rumem. Štrůdl pěkně zatočíme. Nyní tím samým způsobem připravíme druhý štrůdl. Když máme hotovo, položíme je opatrně na plech s pečícím papírem, posypaným špetkou mouky. Štrůdly potřeme dobře rozšlehaným vajíčkem, dáme je do předehřáté trouby a po mírném zatuhnutí těsta je potřeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme při 200 C do docílení krásné zlatohnědé kůrky, cca 30 minut podle typu trouby. Tento štrůdl svojí báječnou kombinací višní s mákem dociluje vynikající vůně a neopakovatené chuťi. Poznámka : Pokud máte na tento štrůdl chuť už nyní a nemáte čerstvé višně, můžete použít vypeckovaný dobře okapaný a osušený višňový kompot, říznutý několika lžičkami dobré husté višňové marmelády. Přeji Vám dobrou chuť!