Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozčtvrtíme, česnek ponecháme vcelku. Petrželku opereme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 2,5 l vody s bílým vínem, hřebíčkem, celým pepřem, bobkovým listem, mrkví, řapíkatým celerem, cibulí, česnekem a trochou soli. Maso omyjeme, vložíme do varu a přikryté vaříme při mírné teplotě asi hodinu. Necháme je ve vývaru vychladnout (trvá to několik hodin). Na omáčku vyšleháme žloutky se lžící citronové šťávy. Za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Vzniklou majonézu dochutíme solí a pepřem. Několik kaparů odložíme, zbytek i s lákem dáme do mísy spolu s okapaným tuňákem. Dle chuti můžeme přidat ještě 4 - 5 lžic studeného telecího vývaru. Vše rozmixujeme. Tuňákovo-kaparový krém spojíme s majonézou, dochutíme dvěma lžícemi citronové šťávy. Maso nakrájíme na tenoučké plátky. Přelijeme je trochou omáčky. Podáváme ozdobené kapary.