1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Cukr přesypte do větší mísy, přidejte olej a postupně i vajíčka. Míchejte vařečkou, přidejte mrkev, rozinky a jemně nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče. 2. Mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, kardamom a špetku muškátového oříšku smíchejte v jiné míse a přidejte k mrkvové směsi. Promíchejte a směs přendejte do dortové formy a pečte čytřicet až pětačtyřicet minut. Nechte pět minut chladnout ve formě a pak vyklopte. Udělejte polevu: moučkový cukr smíchejte s pomerančovou šťávou – směs by měla být tekutá zhruba jako smetana – a přelijte jí dort. Nakrájejte a podávejte. Na polevu: 175g moučkového cukru | 1 1/2 - 2 lžíce pomerančové šťávy