Připravíme si několik velkých pohárů, případně misek. Ovesné vločky nasucho opražíme na teflonové pánvi a poté smícháme s jogurtem a ovocem, případně celou směs rozmixujeme na jemný krém. Do pohárů střídavě ukládáme vrstvu světlých a kakaových piškotů a každou vrstvu proložíme vločkovou směsí. Broskve nejdříve očistíme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a lžící rovněž část dužiny, aby se vytvořil větší důlek, a krátce povaříme v cukrové vodě. Takto připravené broskve poprášíme cukrem. V hmoždíři utlučeme sladké i hořké mandle. Curk, tvaroh, citronovou kůru, utlučené mandle a zbylou dužinu z broskví dobře promícháme. Směsí plníme půlky broskví. Naplněné broskve položíme na hotové poháry a přizdobíme strouhanou čokoládou, příp. rybízem apod.