Staňte se našimi fanoušky na:

Volské oko s bylinkami

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Toastový chléb opečeme v toustovači nebo nasucho na pánvi či v troubě tak, aby zůstal měkký. Plátky slaniny krátce zprudka orestujeme dokřupava. Vejce rozklepneme a žloutky opatrně oddělíme od bílků. Bylinky (kudrnku, bazalku, pažitku a pod.) přisypeme k bílkům a promícháme vidličkou. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme do něj formičku ve tvaru srdíčka (je běžně k dostání), nalijeme do ní bílek a "posadíme" žloutek. Upečené volské oko přeneseme na toast a lehce ho osolíme. Stejně upečeme i druhé srdíčko. Zdobíme cherry rajčátky a křupavou opečenou slaninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

allys89 |10. září 2013
super recept :) Odpovědět
piskotka |9. září 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!