Z 350 g hladké mouky, 210 g moučkového cukru, 280 g tuku, citronová kůra, 1/2 malé lžičky mleté skořice a utlučeného hřebíčku, 140 g mletých ořechů a 1 žloutku vypracujeme těsto, které dáme do lednice na pár hodin odležet. Do 200 ml mléka přidáme 100 g mletých vlašských oříšků, 180 g krupicového cukru, 50 g medu a krátce povaříme. Necháme vychladnout, ochutíme 1 panákem ořechového likéru a zahustíme drobečky z piškotů tak, aby vznikla polotuhá hmota. Odleženým těstem naplníme formičky ve tvaru rohlíčků a upečeme. Krémem si naplníme zdobící pytlík a na spodní stranu jednoho rohlíčku stříkneme po celé délce krém a druhým rohlíčkem slepíme. Rohlíčky nakonec postříkáme rozpuštěnou čokoládou a nebo namočíme konce rohlíčků do čokolády,