Staňte se našimi fanoušky na:

Vošouch - houbový bramborák

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 3 hrsti polohrubé mouky
  • olej na pečení
  • 1 špetka kmínu
  • 1 špetka pepře
  • 3 špetky majoránky
  • 2 hrsti sušených hub (asi 30 g)
  • 3 lžíce másla
  • 1/4 l mléka
  • 8 velkých brambor
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku

Pracovní postup:

Syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle (vodu z brambor neslévejte) a spařte je vařícím mlékem. Přidejte česnek utřený se solí, majoránku, pepř, kmín a vejce. Sušené houby namočte asi na 1/4 hodiny do vody nebo do mléka, pak z nich vymačkejte vodu, nadrobno nasekejte a poduste je nejdřív v malém množství vody a potom na másle. Když změknou, vmíchejte je do brambor, nakonec přidejte mouku. Těsto by mělo být řídké, nabírejte lžící a rozetřete na pánvi s rozehřátým olejem. Placky opékejte po obou stranách do zlatožluta. Vošouchy jsou nejlepší čerstvé, přímo z pánve.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!