Staňte se našimi fanoušky na:

Vuřty domácí výroba

Autor receptu: kuchtíkv ševmistr (23 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 3 hod.
Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Předsolené a proleželé hovězí zadní a přední maso protočíme každé zvlášť přes desku s otvory 2 mm. Vepřový výřez protočíme přes desku s otvory 8 mm nebo nakrájíme na kostky o hraně 8 mm, vepřové tučné maso protočíme přes desku s otvory 2 mm.
  2. Protočené hovězí maso smícháme s částí vody až se vše spojí (já dávám 1/2 tučné maso další 1/2 bez tuku tak, až je to vyvážené ), přidáme protočené přední maso, koření rozmíchané ve vodě a mouku a náležitě vymícháme.
  3. Po přidání protočeného vepřového masa dobře s ostatním promícháme. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený vepřový řez.
  4. Stejnoměrně vymíchanou sekanou plníme do střev vážeme vuřt 120 g (já dávám 200 g). Propíchání je zbavíme vzduchu, hotové vuřty zavěsíme na hole v předem vyhřáté udírně a udíme do zlatožluté barvy po dobu cca 1,15 - 1,30 h. Pak dovařujeme při teplotě 76 C po dobu 16 min... po vyjmutí z kotle necháme okapat dáme je ještě do udírny se studeným kouřem do 20 C oschnout.

Něco navíc:

Dřevo musí byt čisté, nesmí zapáchat, projeví se to na chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!