Vuřty grilované 400g vuřtů, 10 plátků anglické slaniny, 4 lžíce rajčatového protlaku, 3-4 cibule Uzeninu nakrájíme na silná kolečka a napíchneme na grilovací jehly. Pak je obalíme plátky slaniny, upevníme párátky a potřeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Opékáme na grilu nebo pánvi s rozpáleným olejem. Dobrá příloha je chléb nebo pečivo a zeleninový salát. Vuřty s pikantní omáčkou 4 vuřty, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 malá cibule, špetka cukru, 1/2 bílého jogurtu, citronová šťáva, tabasco, sádlo pažitka, 2 stroužky česneku Vuřty oloupeme a spirálově nařízneme. Kečup promícháme s hořčicí, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme ke kečupu, osladíme a promícháme s jogurtem. Podle chuti přidáme tabasco a citronovou šťávu. Vuřty osmažíme na sádle, přendáme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme jemně sekanou pažitkou. Dobrá příloha je chléb nebo pečivo.