Žloutky spolu s cukrem ušleháme v kotlíku nad parou do husté pěny. Ušleháme!! Nevaříme, nechceme jíst sladkou vaječinu :-)). Čokoládu taktéž ve vodní lázni rozpustíme. Z bílků se špetičkou soli vyšleháme pevný sníh. Žloutkovou pěnu odstavíme ze zdroje tepla a po částech vmícháme tekutou čokoládu a přes sítko prosijeme kakao, které přidáme taktéž do těsta. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Klasický nízký plech vystříkáme sprejovým olejem ( potravinářským, pochopitelně ), vysteleme papírem na pečení, který rovněž nasprejujeme. Těsto stěrkou uhladíme a plech vložíme do trouby ( spodní + dolní ohřev ) vyhřáté na 180 st. a pečeme cca 10 minut. Ihned po vytažení z trouby na upečený plát položíme čistý pečicí papír a všechno překlopíme. Stáhneme obezřetně tan původně spodní papír a zavineme do rolády.. s tím novým papírem. Necháme vychladnout a připravíme si náplň. Kaštanového pyré necháme rozmrazit, přidáme brandy ( rum ) a vidličkou pořádně promícháme. Šlehačku vyšleháme dotuha. Chladnou roládu rozvineme a potřeme kaštanovým pyré. Poté ve vyšší vrstvě potřeme šlehačkou, zavineme, posypeme moučkovým cukrem a dáme ztuhnout do lednice.