Staňte se našimi fanoušky na:

Výborná čokoroláda s kaštanovým krémem

Autor receptu: Jerry13 (105 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky spolu s cukrem ušleháme v kotlíku nad parou do husté pěny. Ušleháme!! Nevaříme, nechceme jíst sladkou vaječinu :-)). Čokoládu taktéž ve vodní lázni rozpustíme. Z bílků se špetičkou soli vyšleháme pevný sníh. Žloutkovou pěnu odstavíme ze zdroje tepla a po částech vmícháme tekutou čokoládu a přes sítko prosijeme kakao, které přidáme taktéž do těsta. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Klasický nízký plech vystříkáme sprejovým olejem ( potravinářským, pochopitelně ), vysteleme papírem na pečení, který rovněž nasprejujeme. Těsto stěrkou uhladíme a plech vložíme do trouby ( spodní + dolní ohřev ) vyhřáté na 180 st. a pečeme cca 10 minut. Ihned po vytažení z trouby na upečený plát položíme čistý pečicí papír a všechno překlopíme. Stáhneme obezřetně tan původně spodní papír a zavineme do rolády.. s tím novým papírem. Necháme vychladnout a připravíme si náplň. Kaštanového pyré necháme rozmrazit, přidáme brandy ( rum ) a vidličkou pořádně promícháme. Šlehačku vyšleháme dotuha. Chladnou roládu rozvineme a potřeme kaštanovým pyré. Poté ve vyšší vrstvě potřeme šlehačkou, zavineme, posypeme moučkovým cukrem a dáme ztuhnout do lednice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martina.molerova |9. května 2013
Jejda to vypadá krasně.Roladu jsem nikdynedělala. Odpovědět
laetti |9. května 2013
super Odpovědět
eviti |9. května 2013
výborné Odpovědět
jebik|2. června 2013
zkusím Odpovědět
Aggie|15. května 2013
super... :-) Odpovědět
šupina73|10. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!