Těsto na pizzu si připravte nejlépe den předem. Odměřte si mouku, přidejte lžičku soli, droždí a půl lžičky cukru. Na vále vytvořte ze směsi hromádku, do které vytvořte důlek. Do něj vlijte cca panák perlivé vody a přidejte olivový olej. Směs začněte hníst, těsto přestane za chvilku lepit a po cca 10 minutách bude na omak perfektně hladké. Těsto zabalte do potravinové fólie jako bonbón, ale neutahujte a dejte mu prostor k nakynutí. Po půlhodině na teplejším místě těsto přesuňte do ledničky. Druhý den stačí jen lehce pomoučit, rozválet a před zdoběním přesunout na pomoučený alobal. Uvedená gramáž je na 1 oválné, velmi tenké těsto na pizzu. Na omáčku použijte kvalitní rajčatový protlak. Přidejte stroužek česneku, dochuťte solí, pepřem, cukrem, podle chuti přidejte bylinky bazalku a oregáno a nechte odležet. Rozpalte si s předstihem troubu na maximum. Než se trouba vyhřeje, připravte si zbytek ingrediencí, které přijdou na pizzu. Lepší chuti dosáhnete, pokud pizzu nepřeplácáte, ale použijete cca 4 ingredience. Jednou z osvědčených kombinací je šunka, sýr, pálivé papričky a kukuřice. Určitě je fajn podle chuti vyzkoušet v různých kombinacích uzený sýr, pikantní suchý salám, ančovičky, olivy, parmazán nebo třeba žampiony. V plynové troubě je pizza hotová za cca 8-10 minut. K dozdobení a provonění nezapomeňte přidat lístky bazalky.