Staňte se našimi fanoušky na:

Výborná Svíčková omáčka

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: 4 osoby
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: 20 min.
Vaření: 1 hod. 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Maso vcelku prošpikujte klínky slaniny (tak, aby vám část zbyla) a ze všech stran ho zprudka osmahněte na oleji. Vyjměte ho, vsypte zbylou pokrájenou slaninu a cibuli a asi pět minut opékejte, aby obojí zezlátlo. Poprašte lžící cukru a nechte chvíli karamelizovat, zakápněte octem a nechte ho odpařit.
  2. Vsypte směs zeleniny pod svíčkovou a vmíchejte lžíci brusinek a hořčice. Vložte zpátky maso, přidejte koření, zlehka osolte, podlijte a dejte zakryté do předehřáté trouby. Pečte asi hodinu až hodinu a půl za občasného přelévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjměte a volně překryjte alobalem.
  3. Šťávu nechte na sporáku odpařit, zaprašte ji trochou mouky, zasmahněte, zalijte smetanou a krátce povařte. Vyndejte celá koření a omáčku rozmixujte nebo propasírujte přes jemné síto. Ochutnejte a případně dochuťte.

Něco navíc:

Maso podávejte nakrájené na plátky, s omáčkou, knedlíky, brusinkami a skrojkem citronu. Svíčková omáčka je lepší, když se připravuje den předem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!