Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné francouzské brambory

Autor receptu: maka (235 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
73× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Moravské uzené uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a pak nakrájíme na kostičky. Přichystáme si uvařené brambory, vajíčka uvařená natvrdo, okurky a všechno nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme k ní moravské uzené maso a opečeme ho dozlatova. Připravíme si pekáček, vymažeme ho tukem. Poté do něj vrstvíme brambory, vejce, okurku a směs uzeného masa s cibulkou tak, aby poslední vrstvu tvořili opět brambory. Nakonec všechno zalijeme sladkou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Rozpálíme troubu na 180 stupňů a brambory v ní zapékáme pěkně dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cesalky |6. května 2013
super Odpovědět
Linda |6. května 2013
mám ráda Odpovědět
Anna1960 |6. května 2013
dobrota Odpovědět
snilek21 |6. května 2013
dobré Odpovědět
J |6. května 2013
vyzkousim Odpovědět
Barficka |6. května 2013
vyzkoušíme Odpovědět
Vendula Ševčíková |6. května 2013
dobrota :-) Odpovědět
laetti |5. května 2013
dobrota Odpovědět
martina.molerova |5. května 2013
dobréé .zítřejšííí papaní hadám Odpovědět
slavuska |5. května 2013
miluju Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!