Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné francouzské brambory

Autor receptu: maka (235 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
73× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Moravské uzené uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a pak nakrájíme na kostičky. Přichystáme si uvařené brambory, vajíčka uvařená natvrdo, okurky a všechno nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme k ní moravské uzené maso a opečeme ho dozlatova. Připravíme si pekáček, vymažeme ho tukem. Poté do něj vrstvíme brambory, vejce, okurku a směs uzeného masa s cibulkou tak, aby poslední vrstvu tvořili opět brambory. Nakonec všechno zalijeme sladkou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Rozpálíme troubu na 180 stupňů a brambory v ní zapékáme pěkně dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

water |5. května 2013
dobré:-) Odpovědět
najkuchtickalenka |5. května 2013
mnamka Odpovědět
tereza.bartova.3 |4. května 2013
vyzkouším :) Odpovědět
jana.kucerkova.1 |4. května 2013
klasika, ale moc dobra Odpovědět
Tomkor|7. března 2015
+1 Odpovědět
Kůťa|19. listopadu 2013
já dávám jen uzené, brambory, hršek a po chvilce pečení to zaliju vejci s mlékem, před dopečením posypu strouhaným sýrem, A okuku přikusuju. Odpovědět
pammo|11. června 2013
jedno z mých nejoblíbenějších jídel, určitě vyzkouším i tento recept:-) Odpovědět
kroman|8. května 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!