Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné kokosky bez naležení - ihned měkké

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve vodní lázni ušleháme sníh z bílků, přimícháme postupně cukr, kokos a strouhanku, nakonec přilijeme víno. Hustotu si upravíme jen strouhankou! Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou poklademe kousky hmoty, kterou popř. mokrou rukou poupravíme do úhledného tvaru, aby nebyly střapaté po okrajích. Pečeme velmi zvolna, spíš sušíme (asi 130 -150 st.), asi 20 minut. Je to vyzkoušený rodinný recept, kokosky jsou hned křehké, na vánoce je to dobrý recept na upotřebení zbylých bílků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dessyna |24. května 2013
Je dobře, že se počká až na všechny bílky, do cukroví se dává většinou žloutek a jde to udělat na poslední chvíli a přitom jíst hned...ukládám Odpovědět
vlasta.karaskova|9. prosince 2015
To jsou nejlepší kokosky co jsem kdy dělala a jedla, prostě SUPER, děkuji a autorce!!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!