Z několik lžic vlažného mléka, trochy cukru a rozdrobeného droždí umícháme kvásek, který necháme vzejít. Mouku vysypeme do mísy, přidáme zbývající cukr, vejce, sůl, máslo (rozehřáté), kvásek a pomalu zaděláme zbývajícím mlékem, aby se nedělaly hrudky. Dobře vmíchané těsto přikryjeme a necháme na teple asi 30 minut kynout. Lívanečník vymastíme olejem či sádlem, rozehřejeme a těsto lijeme v tenké vrstvě do vymaštěných důlků. Když jsou lívance na okrajích opečené dočervena a povrch zatuhlý, obrátíme je a pečeme druhou stranu. Upečené lívance vyjmeme, důlky opět vymastíme a nalijeme další těsto. Ještě teplé je potíráme marmeládou nebo sypeme ovocem, a zdobíme šlehačkou, případně tvarohem či dle chuti. Tip: Do těsta se dá také přidat kousky čokolády, ovoce a dalších dobrot dle chuti. Je to jen na fantazii každého z nás. Dobrou chuť