VÝBORNÝ PERNÍK S JABLKY podle Pekárnománie (od Hanky) 230 ml mléka, 4 lžíce oleje, 2-3 lžičky citronové štávy, 1 vejce, 200 g strouhaných jablek, 170 g cukru, 1 lžička skořice, l lžíce kakaa, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do perníku, 1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Koláč (či jiný, určený k pečení moučníku s práškem do pečiva). Během pečení kontrolujeme špejlí, jestli už je hotový, abychom ho nevysušili nebo nepřipálili. Výsledkem je nadýchaný a díky jablkům vláčný moučník. Zkouším pekárnu, dá se dělat i ručně, DOBRÝ, nebylo kakao, dala jsem Granko, je tmavší. A vyfocený je jen kousek, dceři k snídani.