Staňte se našimi fanoušky na:

Výborný Raffaello dortík

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: 1 dort
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 30 min.
+ 1 den

Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Den předem si svaříme 2 smetany na šlehání, které dáme do hrnce, zahřejeme - nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu, nalámanou na kousky, mícháme - mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout do druhého dne.
  2. Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta. Dáme péct do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 150°C.
  3. Přeřízneme dortový korpus na 2 části - 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, přidáme 160 g kokosu, vše dobře společně promícháme.
  4. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme poslední šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbytkem kokosu (40 g).
  5. Raffaello kuličky: Delissu rozdrtíme v kůtru, přidáme tubu salka a kokos dle potřeby... Z vytvořené směsi tvarujeme kuličky do kterých ukryjeme vždy po jedné mandli a obalíme v kokosu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!