Staňte se našimi fanoušky na:

Vykládaná paštika

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Umeleme vepřové maso, uzený bůček, cibuli a česnek. Masovou směs zalijeme portským vínem a necháme v chladu půl hodiny rozležet. Pak rozklepneme do masa celé vejce, přidáme smetanu a směs dobře vymícháme. Přidáme všechno koření, sůl a nasekané oloupané mandle. Nakonec vmícháme drobně nakrájenou uzenou kýtu. Hmtou naplníme formu na chlebíček vyloženou slaninou, povrch posypeme jalovčinkami. Formu zakryjeme alobalem a dobře utěsníme, dáme ji do pekáčku, který částečně naplníme vodou, a vše postavíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 1,5 hodiny. Necháme dobře vychladnout a ztuhnout. Můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!