Staňte se našimi fanoušky na:

Vyklízecí štrúdl na slano

Autor receptu: Menzy (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tomuto štrúdlu říkám vyklízecí, protože do něj dávám vše, co potřebuji spotřebovat (např. končí datum spotřeby), proto do ingrediencí vkládám to nejčastější co používám já. Takže listové těsto si rozválíme na tenký plát nebo rovnou koupíme rozválené těsto, potřeme ho zakysanou smetanou, kterou dle chuti osolíme. Šunku či jiný salám (nebo oboje) dáme na zakys. smetanu, na to vrstvíme papriku, rajčata cibuli a nakonec sýr - eidam, může být i uzený. Výborný je i s balkánským sýrem, v tom případě zakys. smetanu již nesolíme. Mějte na paměti, že těsto musíte ještě přehnout (zatočit), tak toho zbytečně nedávejte moc, aby se to netrhalo. Dle návodu na listovém těstě upečte. Já ho ani nepotírám vejcem, pouze zvlhčím vodou. U nás štrúdl nestihne ani vychladnout, takže se jí za horka i studena.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Zůz |4. května 2013
+Slané štrúdly zbožňujeme! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!