Staňte se našimi fanoušky na:

Vynikající domácí veka

Autor receptu: sylviasek (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z cukru, teplého mléka a kvasnic připravte kvásek. Do kvásku poté přidejte žloutky, sůl, mouku a rozpuštěnou heru. Můžete přisypat trochu prášku do pečiva - veka je pak nadýchanější. Zpracujte hladké těsto a nechte půl až třičtvrtě hodiny kynout. Poté rozdělte těsto na polovinu, udělejte tvar veky, dejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě asi půl hodiny kynout. Můžete po vrchu třikrát naříznout (ostrým nožem). Mezi tím si rozehřejte troubu asi na 180°C. Těsně před pečením potřete vodou. Na plech dejte plecháček s horkou vodou. Těsto je pak lepší a pečte asi 30-40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vladenka |5. července 2014
určitě se hodí Odpovědět
IVETULIATKO |7. listopadu 2013
vyskušam a ukladam diki Odpovědět
Polda |7. listopadu 2013
ukládám, určitě teď o víkendu vyzkouším Odpovědět
Januse |27. června 2013
vyzkouším Odpovědět
olma |15. června 2013
super Odpovědět
Vera Leitkepova|4. května 2018
proc drozdi a ještě prasek do peciva
Vera Leitkepova|4. května 2018
proc drozdi a ještě prasek do peciva
PetulkaH |11. června 2013
to se hodí,uloženo Odpovědět
dagmar.vrbicka |9. června 2013
no teda,to je super,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!