Droždí rozdrobte do piva, pořádně promíchejte, do směsi prosejte obě mouky promíchané se solí a přidejte i kmín. Hněťte, dokud těsto nepřestane být lepivé, případně přidejte trochu hladké mouky. Počítejte ale s tím, že během kynutí těsto ještě „vyzraje“ a bude zpracovatelné lépe. Nechte hodinu odpočívat (v misce vymazané olejem) a poté vytvarujte a vložte do moukou vysypané ošatky nebo vymazané chlebové formy. Nechte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem (přibližně 2–3 hodiny). Troubu rozehřejte na 220 °C, dospod položte kastrolek s vařící vodou, chleba z ošatky vyklopte na rozpálený plech a pečte, dokud chleba není hezky zlatý a na poklep nezní dutě. Úžasně bude chutnat s farmářským máslem a pažitkou.