Zelenina se peče tak hodinu až hodinu a půl, někdy déle, záleží na tom, jaká je trouba a na jaké kousky ji nakrájíme a jaké druhy zeleniny použijeme. Takže prostě až je pořádně vypečená, je hotová. ;-) Obměny a tipy: Experimentujte s kořením a různými druhy sýrů. V průběhu ochutnávejte, abyste věděli, zda nepřidat koření, chuť se mění s časem pečení, takže začátek může klamat, doporučuji ze začátku okořenit méně a potom přidávat. Časem už to budete mít odhadnuté. Rozhodně doporučuji použít estragon, moc se běžně nepoužívá, ale na zeleninu je luxusní. Také můžete přidat třeba bulghur nebo k tomu udělat kus kus. Bulghur se může suchý přisypat k zelenině a on do sebe nasaje šťávu ze zeleniny během pečení a v té se uvaří (Jen v průběhu kontrolovat, jestli měl dostatek tekutin na nasátí a případně trochu podlít, ale to se asi nestane). Nebo se dá přidat i zvlášť jako příloha. Kus kus dělám rovnou zvlášť, protože ten je rychle udělaný a při pečení by se rozvařil. Pro nevegetariány je chutné přidat k zelenině plechovku tuňáka nebo dát zeleninu jako jednu z příloh k pečenému masu. (To je obzvlášť dobré.) Fantazii se meze nekladou.