Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou mrkev, cibuli a celer (doměkka). Přidáme rozmačkaný česnek a lehce opečeme. Zeleninu si dáme bokem na talíř a ve stejném hrnci osmahneme mleté maso. Až je maso hnědé přidáme zpět zeleninu a vše zalijeme vínem. Necháme projít varem a přidáme rajčata spolu s protlakem. Osolíme, opepříme a přidáme bazalku. Dusíme asi 20 minut, poté přidáme mléko a povaříme ještě 10 minut, aby omáčka zhoustla. Mezitím si můžeme připravit bešamel: do rozpuštěného másla přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku, kterou následně pomalu ředíme mlékem, až nám vznikne hladká omáčka. Tu osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Nyní můžeme začít skládat lasagne: na dno pekáčku dáme trochu bešamelu, masovou směs a vrstvu lasagní, další vrstva opět bešamel, směs a lasagne..... poslední vrstvu musí tvořit bešamel se směsí, aby lasagne nebyly na povrchu tvrdé. Nakonec dáme plátky mozzarely a posypeme parmazánem. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 30 minut (záleží na druhu lasagní).