Voda 3,5 l Rýže 1/2 kg Cukr krystal 1,5 kg Nové koření Kuličky 5 ks Muškátový květ 1/4 lžíce Muškátový oříšek 1/4 lžíce Tymián 1/4 lžíce Citron 1 ks Droždí 50 g Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i všechno koření. Citrón nakrájíme na kolečka a dáme ho do nádoby i s omytou kůrou. Droždí nadrobíme do nádoby. Nádoba je proto potřeba, že pomalu začne reakce droždí. Já to vše dávám do demižónu a uzavírám korkovou zátkou s vinnou trubičkou, aby unikal tlak přes vodu. Prodávají ji v drogerii. V této nádobě ponechte 6 neděl kvasit. Pak přeceďte, třeba přes punčochu a pomalu s nádobou, protože když s ní budete moc hýbat zvedne se prach ze dna. Lepší je odsát hadičkou do připravené nádoby. Pak ještě nechte 14-27 dní uležet a pijte chlazené. Cokoli vám bude nejasné napište mi mail a já vám poradím. Je to super!