Kosti opereme, rozsekáme na menší kusy, dáme do studené vody s oloupanou cibulí vcelku a uvedeme do varu. Hned jak voda začne vřít, stáhneme oheň a přikryté vaříme několik hodin. Část rýže si dáme stranou a zbytek uvaříme do poloměkka, přebytečnou vodu slijeme. Mrkev a petržel rozkrájíme, vývar scedíme, dáme do něj nakrájenou zeleninu a znovu uvedeme do varu. Pak přidáme odloženou rýži a vaříme do poloměkka. Do mletého masa vmícháme 1 vejce, vařenou rýži, nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Mokrýma rukama vytvarujeme malé knedlíčky, dáme do vroucího vývaru a vaříme asi 10-15 minut (podle velikosti). Stáhneme z plotny, rozšleháme zbylé vejce s mlékem a za stálého míchání vlijeme do horké polévky. Hotovou polévku posypeme sekanou petrželkou nebo pažitkou, případně bazalkou nebo estragonem.