Máslo utřeme do pěny, přidáme bazalku, vejce, mouku, parmazán, špetku soli a vypracujeme těsto. Přikyté je dáme na 5 minut do chladu. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky, rajčata nařízneme do kříže. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v něm podusíme. Přilijeme vývar a zeleninovou směs, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vložíme rajčata, hrnec přikryjeme a vaříme 5 minut při mírné teplotě. Ze sýrového těsta vytvarujeme mokrýma rukama malé knedlíčky. Rajčata vyndáme z polévky, dáme do ní připravené knedlíčky a asi 8-10 minut je vaříme při nízké teplotě. Hotovou polévku ozdobíme bylinkami. Rada: Rajčata nemusíme v polévce vařit (to je jen kvůli chuti a barvě), můžeme je nakrájet a do vývaru vložit.