Polévka se zemčaty
60
4
6
Vývar : Rybí kosti, hlavy a ploutbe dát do hrnce se studenou vodou, přidat celou oloupanou cibuli, na větší kousky nakrájené mrkve a celer, koření a sůl. Asi 20 minut povařit. Knedlíčky : Rybí maso umlít , vejce našlehat se lžičkou změklého másla, pak přidat rybí maso, prolisovaný česnek a petrželku, zahustit stouhankou a dochutit solí a pepřem. Vytvarovat kuličky, nechat vařit v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu, pak vyndáme. Očištěné žampiony orestovat na lžící másla. Rybí vývar přecedit, celer spolu s mrkví pokrájet, vývar opět přivést k varu a krátce povařit fazolky, přidat zeleninu, žampiony a knedlíčky. Polévku stačí už jen prohřát, dochutit a odstavit.