Staňte se našimi fanoušky na:

Vývar se zeleninou a pošírovaným vejcem

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Vývar uveďte v hrnci do varu a mezitím jemně pokrájejte celerový řapík, karotku a cibulku na jemná kolečka. Vsypte spolu s lusky do vývaru, jakmile začne vřít, udržujte mírně vroucí a povařte asi 15 minut. V malém kastrůlku uveďte do varu vodu, nepatrně ji osolte a přidejte lžičku octa. Vždy jedno vejce opatrně rozklepněte do malé sběračky a nechte sklouznout do vroucí vody, přičemž bílek přehrňte přes žloutek. Nechte asi 2 minuty mírně povařit, vyjměte a podávejte s polévkou. Polévku opatrně dochuťte solí, přidejte jemně sekané bylinky a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!