Nakrájený toastový chléb zvlhčíme vínem, necháme nasáknout a pak střídku vymačkáme. Orestujeme cibuli, přidáme maso, opaprikujeme, okmínujeme, osolíme a opepříme. Z stálého míchání restujeme 15-20 minut. Z masové směsi necháme vyvařit všechnu vodu a necháme vychladnout. Masovou směs promícháme s vejcem, protlakem, bylinkami, česnekem, chlebem, cukrem a hořčicí. Těsto rozdělíme na 2 díly a každý na pomoučeném vále rozválíme na plát. Oba pruhy na středu plátu posypeme strouhankou, na ni nandáme vždy polovinu náplně a zabalíme. Oba kusy přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme celým kmínem. Pečeme 8 minut na 200°C, pak zmírníme na 180°C a dopečeme ještě asi 17 minut.