Staňte se našimi fanoušky na:

Zabijačkový jehněčí guláš

Autor receptu: kuchyne (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jehněčí plec řádně odblaníme a naložíme do octového nálevu s divokým kořením. Necháme asi dva dny odležet. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky, které zalijeme olejem a necháme v lednici odležet do druhého dne. Na oleji z masa osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky do hněda, přidáme maso, jehněčí játra, ledvinky a srdce, orestujeme, přidáme mletou papriku sladkou, gulášové koření, pepř, podlijeme vývarem z jehněčích kostí a dusíme zhruba hodinu, poté přidáme sůl a dusíme až je maso měkké. Přidáme jíšku, česnek a majoránku a ještě asi dvacet minut povaříme. Podáváme s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!