Staňte se našimi fanoušky na:

Základní a čokoládový cheesecake

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZÁKLADNÍ RECEPT NA CHEESECAKE Krusta: 150-200g grahamových sušenek, 80g másla bio Krém: 400g philadelphie, 60g moučkového cukru, 2 vejce L, 1 žloutek Sušenky nasypte do mikrotenového sáčku, rozdrťte válečkem a smíchejte je s rozpuštěným máslem, až se udělá hrudkovité těsto. Rozdělávací formu (cca 24cm prům.) dobře vymazejte máslem, dno vyložte pečícím papírem a skleničkou upěchujte na dno formy sušenkový základ. Je dobré formu zvenku obalit alobalem, protože může protéct krémová náplň. Ingredience na krém by měly mít pokojovou teplotu. Čerstvý sýr rozetřete dohladka, přidejte cukr a jemně zapracujte, nakonec vmíchejte i vajíčka a žloutek. Připravený krém opatrně vlijte na sušenkový základ a nechte před pečením ještě asi 5 minut odpočívat. Počkejte až vzduchové bublinky vystoupají k hladině, a pak je propíchněte ostrou špičkou nože. Čím méně vzduchu v krému, tím lépe. Pečte asi 30 minut na 160°C. Bezpodmínečně použijte vodní lázeň - formu dejte do pekáčku s horkou vodou, sahající asi do třetiny výšky formy. Správné propečení a postup chlazení najdete v mých receptech pod názvem "Triky na dokonalý cheesecake". ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE Krusta: viz základní recept Krém: 250g hořké 70% čokolády, 900g philadelphie, 150g cukru krupice, 4 vejce L Poleva: 1 kelímek šlehačky, 150g hořké 70% čokolády, lžíce cukru moučky, lžička kakaa na posyp Krustu udělejte podle základního receptu. Na krém nejdřív rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, zbytečně ji ale nezahřívejte, měla by po rozpuštění zůstat jen vlažná. Ostatní přísady vymíchejte na krém jako obvykle a nakonec k nim přilijte i rozpuštěnou čokoládu, naposled jemně promíchejte. Nalijte na krustu a pečte cca hodinu, až bude střed koláče zatuhnutý a vychlaďte ho podle základního návodu (viz Triky). Na polevu zahřejte šlehačku v malém kastrůlku na mírném ohni, přidejte cukr, čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění na hladkou polevu, nechte trochu vychladnout. Pak přelijte přes ztuhlý, z formy vyndaný cheesecake a znovu dejte nejméně na hodinu do lednice. Nakonec můžeme posypat kakaem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

3Katka3 |13. července 2015
Hned bych si ten čokoládový dala :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!