Staňte se našimi fanoušky na:

Základní chleba pro domácí pekárnu

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Voda-cukr-kmín-sůl-olej-ocet-mouka hladká-mouka chlebová-droždí-semínka. Odměřené suroviny (používám odměrku přiloženou k pekárně) dáme do pekárny v pořadí, v jakém jsou sepsané. Zvolíme program na pečení chleba a čekáme, dokud nebude chleba hotový. Poté chleba vyklopíme a dáme zchládnout. Po vychladnutí chleba zabalíme do čisté utěrky a dáme do igelitového sáčku, vydrží déle čerstvý. TIP: Chleba můžeme obměnit například přidáním polovinou sáčku semínek (sypeme nakonec), např. slunečnicovými, sezamovými, dýňovými, lněnými. Lze také přidat sušené bylinky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vlastik |9. prosince 2013
Super, 1* Odpovědět
Vlastik |9. prosince 2013
Super, 1* Odpovědět
slu |31. řijna 2013
mňam Odpovědět
janackacka |8. září 2013
na jakou váhu hotového chleba recept je? Odpovědět
planeta |3. září 2013
recept se mi líbí, ukládám a jistě vyzkouším, 1+ Odpovědět
petra.stefanova.7 |30. května 2013
recept vypadá dobře, určitě zkusím Odpovědět
lucy3 |20. dubna 2013
vypadá hezky Odpovědět
pajunc |18. dubna 2013
všimla jsem si, že v ingrediencích nejsou suroviny seřazeny tak, jak jsem je zapsala, přidala jsem pořadí do receptu :-) Odpovědět
any20 |18. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!