Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
1) Cukr, máslo, mouku a žloutek spolu vytvarujeme do podobu drobenky. Přidáme mléko nebo smetanu a vytvoříme hladké těsto (můžeme přidat víc mléka než je uvedeno v receptu). 2) Necháme aspoň na půl hodiny vychladit do ledničky. 3) Připravíme si formu - vystřihneme dva pruhy z pečícího papíru a dáme je na dno formy - každý pruh jde prostředkem formy, jsou do kříže (kolmo k sobě). Na ně dáme kruh o stejném poloměru, jako má forma. 4) Těsto vyválíme a přeneseme ho pomocí válečku do formy. Vtlačíme ho prsty do okrajů formy. 5) Dno propícháme vidličkou a nasypeme fazole. 6) Pečeme 15 minut na 180 °C. 7) Po vychladnutí můžeme plnit sladkou nebo slanou náplní.