Staňte se našimi fanoušky na:

Základní recept na českou smaženici

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 300 g nakrájené směsi hub
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • lžíce sádla nebo másla
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • popřípadě krupice
  • zelenina nebo uzenina

Pracovní postup:

Správná smaženice by sice, podle jakési teorie absolutní chuťové dokonalosti, měla obsahovat deset různých druhů hub, ale jak víme, postačí nám mnohem méně. 300g směsi hub, 3 vejce, 1 cibuli, lžíci sádla nebo másla, kmín, sůl, pepř, popřípadě krupici, zeleninu nebo uzeninu Houby očistěte (10 různých druhů) a nakrájejte na menší kousky. Cibuli pokrájíte nadrobno, osmažíte ji dorůžova na rozpáleném sádle. Někdo dává přednost máslu, chuť je pak jemnější. Přidáte houby, kmín a dusíte pod pokličkou. Nepodlévejte, houby pustí vodu samy. Občas zamíchejte a když houby změknou, pokličku odkryjte, aby se vydusila všechna voda. Zahustěte rozšlehanými vejci, osolte, opepřete a podávejte s čerstvým chlebem. Rada: Chcete-li mít smaženice více, přidejte lžíci krupice. Do hub můžete podle chuti a fantazie vmíchat i nejrůznější zeleninu (květák, spařenou kapustu, pórek) nebo i uzeniny (párek, opečenou klobásu).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!