Staňte se našimi fanoušky na:

Základní těsto na ravioli

Autor receptu: Jana Konečná (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Mouku vysypeme na vál, vytvoříme důlek a vyklepneme do něj vajíčka. Vidličkou je pomalu spojíme s moukou. Těsto vypracováváme rukama aspoň 10 minut. Mělo by nám vzniknout pružné těsto – pokud je příliš suché, stačí přidat pár kapek vody. Když do těsta dloubneme prstem, mělo by se samo začít vyrovnávat. Tak poznáme, že je těsto dostatečně vypracované. Hotové těsto rozdělíme na čtvrtiny a vyválíme do požadované tloušťky. Strojek na těstoviny nám ušetří práci. Poté plníme zvolenou náplní. Vaříme 5 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!