1. Těsto: bílků, 5 žloutků, 130g cukr krupice, sáček vanilkového cukru, 135g hladké mouky, lžička prášku do pečiva Z bílků vyšleháme pevný sníh, po lžících do něj zašleháme (šlehačem) oba cukry a pak žloutky (jedn po druhém). Pak promícháme mouku s prdopeč a vmícháme do pěny. Lehké těsto rozetřeme do formy (asi 25x25 cm) s pečícím papírem a pečeme 25-30 minut na 175°C. Nechte zchladnout ve formě, pak po obvodu uvolněte nožem a nechte úplně vychladnout na mřížce 2. Sirup na svlaž. piškotu: 200ml vody, 2 lžíce cukru krupice, lžička vanilk. cukru, lžíce citron. šťávy Zchladlý piškot 1x prokrojíme a oba pláty svlažíme sirupem svařeným z uvedených surovin. Sirupem nešetříme! 3. Krém: 3 lžičky práškové želatiny, voda podle návodu, 1/2l smetany 33%, 2 sáčky Smetafixu, 100g bílé čokolády, 220ml vaječného likéru, 100g mandlových lupínků, 100g strouhaného kokosu Želatinu necháme nabobtnat podle návodu ve vodě a rozehřejeme ji. Ve větší míse rozehřejeme smetanu se Smetafixem (pokud máme smetanu rostlinnou ztužovač nepotřebujeme), asi lžíci pěny vymícháme, co nejrychleji, v rozehřáté bílé čokoládě a zapracujeme metlou s vaječňákem do šlehačky (celé). Z náplně odebereme asi 2 lžíce, rozmícháme je ve vlažné tekuté želatině a metlou zapracujeme do náplně, přidáme mandlové lupínky a strouhaný kokos. 4. Dokončení: dle chuti strouhaný kokos a mandlové lupínky, dle potřeby květy z jedlého papíru Polovinu vymíchaného krému rozetřeme na jeden sirupem svlažený piškotový plát, přiložíme druhý a stěrkou potřeme (natáhneme) zbytek náplně. Povrch moučníku nakonec posypeme strouhaným kokosem a mandlovými lupínky, poklademe květinkami z jedlého papíru (není nutné). Nechte zákusek asi 2 hodiny v chladu, aby byl dobře vychlazený a dobře se krájel.