Staňte se našimi fanoušky na:

Žampionová polévka - vývar

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • nať petrželky
  • 1 vejce
  • vývar nebo voda
  • 20 g másla
  • 70 g uzené slaniny
  • 400 g žampionů
  • 1 menší cibule

Pracovní postup:

Slaninu nakrájejte na kostky a opečte do sklovita, přidejte nakrájenou cibuli, očištěné a na plátky nakrájené žampiony, ochuťte pepřem a duste doměkka. Potom přidáte vývar nebo vodu, sůl, vegetu a necháte projít varem. Před podáváním zamíchejte do polévky rozšlehané vejce, máslo a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Pokud chcete připravit krémovou polévku, podušenou slaninu, cibuli a žampiony rozmixujte a potom zalijeme vývarem nebo vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |30. řijna 2014
luxus 1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!