Staňte se našimi fanoušky na:

Žampionová "svíčková"

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kousek celeru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 ml silného ovesného nápoje
  • 2 stroužky česneku

Pracovní postup:

Na oleji zprudka osmahněte cibulku a česnek, přidejte nakrájené žampiony a chvíli poduste. Okořeňte kmínem, pepřem a majoránkou, odstavte z plotny. Zeleninu očistěte a nastrouhejte najemno, rozpalte lžičku oleje a zeleninu opečte. Zalijte moukou rozmíchanou ve vodě a po chvíli dolijte studenou vodou, ochuťte novým kořením a vařte. Po 5 minutách varu rozmixujte tyčovým mixerem na hladký krém. Vlijte ovesný nápoj a přidejte opečené žampiony, během vaření míchejte. Příloha: brambory nebo knedlík

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Ahasver |24. řijna 2016
výborné s chlupáčema Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!