Na másle opečte na plátky nakrájené žampiony, podlijte je vínem a chvíli poduste. Přidejte na jemné proužky nakrájenou cibuli, osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a cibulkovou nať nebo nasekané bylinky, nakonec zalijte smetanou, ve které jste rozkvedlali mouku. Nechte zhoustnout, odstavte a počkejte až náplň pořádně vychladne.
Těsto rozdělte na půlky a každou polovinu rozválejte na tenký obdélník. Z něj vykrájejte 5 stejně velkých kruhů. Půlku každého potřete rovnoměrně náplní, přeložte a po obvodu důkladně přimáčkněte, přeneste na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozkvedlaným vejcem.
Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 15-20 minut. Zhruba 5 minut před koncem pečení potřete kapsy ještě jednou rozšlehaným vejcem a dopečte.