Staňte se našimi fanoušky na:

Žampionové omáčky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • vývar (z masoxu)
  • hladká mouka
  • olej
  • sádlo
  • sůl
  • žloutek
  • žampiony
  • kmín
  • máslo
  • smetana
  • citronová šťáva
  • cibule

Pracovní postup:

  1. ŽAMPIONOVÁ OMÁČKA: 150g žampionů, 40g másla, 20g oleje, 50g hladké mouky, 2dl smetany, 1 malá cibule, vývar z masoxu, citronová šťáva, sůl Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a 20g másla, zasypeme moukou osmažíme, přidáme trochu prochladlého vývaru, sůl a rozšleháme na hladkou omáčku. Vaříme za častého míchání nejméně 1/2 hodiny. Plátky žampionů osmažíme na 20g másla, procedíme na ně omáčku, přidáme smetanu, citronovou šťávu a krátce povaříme.
  2. NÁMOŘNICKÁ OMÁČKA: 150g žampionů, 60g hladké mouky, 60g sádla, 80g cibule, 1 žloutek, kmín, sůl Očištěné žampiony rozkrájíme, propláchneme vodou a necháme v cedníku okapat. Z tuku, sekané cibule a mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme trochou vody nebo vývaru, promícháme, osolíme a povaříme. Povařenou omáčku přecedíme. Do zbylého rozehřátého másla dáme pokrájené žampiony, osolíme a dusíme. Podušené žampiony přidáme k omáčce, podle chuti přisolíme a ještě několik minut povaříme. Nakonec omáčku zjemníme rozmíchaným žloutkem a už nevaříme. Hodí se k rybám nebo vařenému masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |24. listopadu 2015
houby, to je moje Odpovědět
Fíííra |25. července 2015
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!