Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Pěkně prorostlou slaninu nakrájejte na malé kostičky, cibuli posekejte nadrobno, žampiony otřete navlhčenou utěrkou a větší plodnice rozpůlte, případně oloupejte hlavičky. Mezitím předehřejte troubu na 220°C (horkovzdušnouna 200°C) a v kastrolu rozehřejte olej a slaninu na něm vyškvařte. Přidejte pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět (cca 2 minuty). Přimíchejte žampiony, nasekaný rozmarýn a lžičku citronové šťávy, duste asi 5 minut, osolte a opepřete. Pak hotové houby přendejte do tukem vymazané zapékací mísy. Žloutek rozmíchejte se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou, směsí zalijte houby navrch rozložte vločky másla a zapékejte asi 20 minut. Hotové můžete ještě posypat pažitkou.