Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečená květáková hlava

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jarní karfiol (mladý), se nemusí vařit. Do karfiolu uděláme rukojetí vařečky díry a do každé vsuneme, salám, hranolky eidamu, slaniny nebo prostě to co najdeme v lednici. Tvrdý sýr (čedar) nastrouháme, přidáme nasekanou pažitku a bylinky podle chuti. Přidáme vajíčka, utřeme hustší hmotu, do té přidáme česnek (podle chuti) a dle svého uvážení koření. Sýrovou hmotu přitlačte rukama na karfiol, dejte do zapékací mísy, podlijte trochou vody a pečte na 180°C, dokud za sýr nezapeče. Upečený karfiol nakrájejte na silnější plátky, jako příloha jsou vhodné brambory na jakýkoliv způsob. Můžete přidat zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |27. září 2014
dávám 1 Odpovědět
Alpenrose |19. září 2014
dobrý nápad Odpovědět
Hana S |2. srpna 2014
to vůbec nebude špatné, ukládám Odpovědět
Dědeček Hříbeček |6. června 2014
1***** Odpovědět
salamek|5. srpna 2015
zajímavý nápad Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!