Hovězí tatarák s kapary a bylinkovým salátem
20
1
1
Ve velkém kastrolu zahřejte olej na vysokou teplotu. Maso a ledvinky opékejte 3-4 minuty, až zhnědnou. Přidejte cibuli s česnekem a asi 5 minut je poduste. Poprašte moukou a minutu ji zapražte. Vlijte vývar a asi 125 ml vody, přidejte protlak a worcesterskou omáčku. Přiveďte do varu, snižte teplotu a zakryté zvolna duste asi hodinu, až maso změkne. Vmíchejte petrželku a nechte zchladnout. Troubu předehřejte na 180°C. Pomocí lžíce naplňte zapékací misky osolenou a okořeněnou masovou směsí. Těsto nakrájejte na čtverce podle počtu misek, potřete olejem, ohněte je napůl a přikryjte jimi misky. Zapékejte 15-20 minut. Podávejte s bramborovou kaší.