4-5 porcí Všechny ingredience si připravím, aby mě nic nezdržovalo. Brambory mohou být z předešlého dne, pokud ještě nemají klíčky, lze je vařit ve slupce, ale pak raději volíme střední velikost. Dělám jen dvě vrstvy brambor, plátky vyskládám na vymaštěné dno pekáče, posolím, opepřím, posypu nakrájeným uzeným masem ze stehen, posypu smaženou cibulkou a červenou paprikou, následuje další vrstva brambor. Plátky posolím, opepřím a pokapu olivovým olejem. Do vyhřáté trouby na 190°C vložím pekáč. Mezitím, než začnou brambory zlátnout, našlehám si metličkou vejce se smetanou, mlékem, solí, eventuálně vegetou místo soli a všemi nasekanými bylinkami. Naléváme opatrně, aby vaječná směs zatekla dobře mezi brambory až dolů a bylinky byly na celém povrchu rovnoměrně. Zvýšíme teplotu na 240°C a necháme v troubě, dokud okraje nezezlátnou a vaječná hmota neztuhne. Dobré jsou k jídlu kyselé okurky, nakládaná zelenina a pod. Kdo co rád. Místo uzených stehen jsou dobrá i uzená žebírka, ale je to pracnější a je třeba delší čas.